BEL ONS+31 (0)45 535 56 70
OPENINGSTIJDENMaandag - Vrijdag 7.00 - 17.00
Zaterdag 7.00 - 12.00
Aangepaste openingstijden
NEEM CONTACT OP

Giessen B.V. is in 1980 opgestart door Ton Giessen onder de naam Straalbedrijf Giessen.
Stralen van metalen en hout was destijds het hoofdproduct.
In het begin was het bedrijf druk met klanten uit het particuliere veld, hobbyisten die oldtimers gestraald wilden hebben, particulieren met hekwerkjes die een opknapbeurt nodig hadden enz. En al snel wisten ook bedrijven uit de bouwsector Straalbedrijf Giessen te vinden voor hun werk.

Na verloop van tijd deed Straalbedrijf Giessen een uitbreiding door een poedercoatlijn op te zetten. Dit bleek wel zo’n succes dat algauw uitgekeken werd naar een nieuwe locatie om een volledig nieuwe en uitgebreide zaak op te zetten om zo alle klanten efficiënter en sneller te kunnen bedienen.

In 1990 werd een nieuwe hal neergezet van 2000m2 met 3 straalcabines, 2 poedercoatlijnen en 1 spuitcabine. Straalbedrijf Giessen kreeg al snel naamsbekendheid door het klantgericht bieden van conserveringsoplossingen, flexibiliteit van het bedrijf, korte leveringstijden en een kwalitatief hoogwaardig eindproduct.

Met de instroom van Giessen junior in 2004 werd er weer een tandje bijgezet en gekeken naar nieuwe technieken, oplossingen en uitbreidingen.

Eind 2008 werd begonnen met de bouw van een nieuwe locatie op industrieterrein De Beitel te Heerlen. 5000m2 hal werd gebouwd met de nieuwste straal-, vlamverzink- en spuitcabines en drie grote poedercoatlijnen (2 voor metaal, 1 voor Mdf).

De capaciteit van de te verwerken producten is ruim vergroot en dat is duidelijk te zien aan de nieuwe straalcabines en poedercoatlijnen. De poedercoatlijnen kunnen producten met afmetingen tot 12 x 4 x 4 m verwerken en de straal-en vlamverzinkcabines afmetingen tot 15 x 6 x 5 m. Deze afmetingen met een gewicht tot 5000 kilogram is de nieuwe verwerkingscapaciteit.

Nu anno 2013 introduceert Giessen B.V. met trots de meest geavanceerde MDF poedercoatlijn WOODCOAT waardoor de mdf-poedercoattechnologie volledig tot zijn recht komt.

Hierdoor mag Giessen B.V. zich met trots één van de grootste en modernste oppervlakte conserveringsbedrijven in de wijde omtrek noemen.